Thursday, March 4, 2010

~BUAT KECAH DAPUR SEMALAM N SEMALAMNYA~

Salam Semua, itu hari cite pasal ari jadi abg long sy. ini hari kita cite pasal ari jadi mak andak. Selamat Hari Jadi Mak Andak. Semoga mak andak pjg umo, murah rezki n hepy2 selalu. Mak andak ni tailor kuage kami sejak turun temurun. mmg class la klu mak andak jahit baju, nak2 baju kurung n melayu. Dulu masa kecik2 sampai la b4 sy kahwin mak andak jahit baju raya boria kami anak beranak yg berkayu2 tu.. Skg ni byk tempahan yg mak andak tolak, x bape nampak katanya.. Tp sy x kisah, mak andak x nak pun sy anto gak kat dia hu2.. k skg sy nk cite ckit projek wat Puding Roti n Kek Coklat Moist yg sy buat semalam n semalamnya, tp x lah sampai bekecah dapur ku.. Dtg kerajinan nak wat plak..klu x, harhammm...


Puding roti, resepi Puan Ita Ipin. Sy olah ckit bahan2 nya tp menjadi gak n sedap.

Mlm td xde api, ala xde karen..kul 10.30 ada je karen terus sy wat kek coklat moist ni.

Siap bwk bekal ke ofis pg ni.

Ha ni ropenya kek yg sy dah potong2, tinggal ngap aje. Very the hitam, pekat, likat tp sgt sedap.

Xkan nak bekfas kek aje kan, so pg td sy wat sandwich sardin gak. pendek kata hari ni hari mkn, mlm kang nak mkn apa plak..bln dpn check up, doctor kata naik lg 2.5 kg hu2, sape nk jwb tuh...

No comments:

Post a Comment